Geesje Out

zonder titel – 2023 – 56 x 32 x 33 cm – karton, papier, foto’s, stoelhoekje, fietslampje 

zonder titel – 2023 – 21,5 x 29 x 34 cm – karton, papier, foto’s, stoelhoekje, draaiplateau, lamp

zonder titel – 2023 – 25,5 x 24 x 45,5 cm – karton, papier, foto’s, tule, stoelhoekje, fietslampje

zonder titel – 2024 – 25,5 x 26,5 x 24 cm – karton, papier, foto’s, grasmat, fietslampje

zonder titel – 2023 – 31,5 x 22 x 23 cm – karton, papier, foto’s, stoelhoekjes, kaarsje

Het werk van Geesje Out bestaat uit ruimtelijke collages. Het zijn  kleine werelden: bouwsels van karton met ramen, deuren en trappen en worden huizen of kamers met doorkijkjes. Soms met beweging, of met lichtjes. De verschillende ruimtes benadrukken de afstand tussen de daarin geplaatste mensen.
Deze mensfiguren zijn gemaakt van uitgeprinte foto’s, uitgekozen op een interessante houding of blik en op karton geplakt. De mensen hebben geen contact met elkaar en leven langs elkaar heen in een huiselijke omgeving.

Een nostalgische sfeer, vaak zwart/wit, of heel sober van kleur. Verontrustend en vervreemdend is de sfeer die wordt opgeroepen.
Inspiratie voor het werk komt uit herinneringen, verhalen, foto’s en film. Ook ontstaat soms een idee door de mensfiguren in wisselende groepjes bij elkaar te plaatsen. 

Thema’s zijn: wat broeit er onder de oppervlakte van de schone schijn?  Wat wordt vaak niet benoemd maar wel gevoeld? Isolatie en vervreemding.
De toeschouwer stapt in een op het eerste gezicht onschuldige wereld van karton en papier.  Maar als je beter kijkt  komen er vragen op: Wat gebeurt hier? Is het wel wat het lijkt?  

Scroll naar boven