Astrid Leijssen

Zonder titel, 2024 – 143 x 130 x 75 cm – aluminium, spraypaint

Zonder titel, 2024 – 50 x 50 x 30 cm – aluminium, spraypaint

Zonder titel, 2024 – 55 x 60 x 35 cm – aluminium, spraypaint

Zonder titel, 2024 – 56 x 50 x 35 cm – aluminium

Zonder titel, 2024 – 82 x 65 x 65 cm – aluminium, spraypaint

De eigenschappen en mogelijkheden van materiaal zijn uitgangspunt voor de sculpturen van Astrid Leijssen.  Aluminium stroken en platen uit de bouwmarkt, variërend van klein tot groot en van smal tot breed worden door middel van snijden, buigen, golven, draaien en verfrommelen zorgvuldig gecomponeerd tot een geheel. De draaiingen van het metaal ontstaan heel intuïtief. Soms lijkt het te fladderen en te dansen, soms worden juist rechte of geometrische vormen toegevoegd. De rechte elementen bieden contrast, houvast en af en toe zorgen ze voor evenwicht.

Als de huid gekleurd wordt met lak dan worden zachte, laffe kleuren gebruikt. De combinatie met de hardheid van metaal  is interessant. De gekleurde vlakken zijn in strijd met de vorm of benadrukken deze juist. Het onbewerkte  metaal reflecteert het licht vanuit verschillende invalshoeken.

Het proces van worstelen, loslaten en verkenning van de grenzen van het materiaal tijdens het maken worden zichtbaar in het beeld, soms tegenstrijdig, soms harmonieus. En dan staat er een beeld, verfijnd of imposant. Het activeert de ruimte en gaat er een wisselwerking mee aan.

Scroll naar boven