Astrid Hooijmaijers

Zonder titel, 2024 – 70 x 50 cm – acryl op canvas

Zonder titel, 2023 – 50 x 40 cm – acryl op canvas

Zonder titel, 2022 – 40 x 30 cm – acryl op canvas

Zonder titel, 2024 – 90 x 70 cm – acryl op canvas

Zonder titel, 2024 – 200 x 120 cm – acryl op doek

Astrid maakt schilderijen met acrylverf op canvasdoek. Zij werkt in meerdere lagen. Bij de eerste laag weet ze dat deze nog niet de juiste kleurencombinatie heeft voor het eindresultaat. Foto’s van alledaagse voorwerpen of beelden uit haar directe omgeving vormen het uitgangspunt. Ze hebben elk hun eigen compositie. Daarmee gaat ze spelen: uitvergroten, verkleinen, uitsnijden.

Wordt het een staand of liggend beeld en welk formaat doek? Wordt het hele doek met 1 figuur of beeld gevuld of wordt het een compositie waarin de randen van het doek een rol toebedeeld krijgen? Het is het spel van kleur en vorm en de onderlinge verhoudingen die het werkproces interessant maken. Penseel of paletmes bepalen de beweging en richting van de verfstreek. Dan vinden er onvoorspelbare dingen plaats, zoals zichtbare ontstane lijnen van de onderlaag en onverwachte kleurencombinaties. Er zijn werken waarbij heldere, primaire dekkende kleuren worden gebruikt, maar soms ook transparante mattere, secundaire kleuren. De formaten van de werken variëren van 40 x 30 cm tot 200 x 150 cm.

Van een concreet beeld uit de werkelijkheid naar een geabstraheerde werkelijkheid. Compositie, kleurencombinaties en vlakverdeling vormen de basis om te kunnen bepalen of een werk goed en af is.

Scroll naar boven