Eindelijk is het zover!

opening3aopening1aEindelijk was het zover: 2 juni 2012, Loods 6 in Amsterdam, de uitreiking van ons NAU-certificaat.Na, toch wel een paar laatste stressvolle weken, was het een bijzondere ervaring, de opening.De afgestudeerden zagen er allemaal mooi uitgedost uit, we hadden onze 'schildersoverall' voor even aan de wilgen gehangen en de knop van genieten stond op het hoogste volume!

Geweldig de mensen die in grote getale voor ons kwamen. Het ontmoeten van familie, vrienden maar ook oud-studenten en studenten bracht emotie en blijdschap te weeg.De woorden van Guda, heel mooi en herkenbaar, de toespraken van de docenten voor ieder van ons een persoonlijk detail er in, bijzonder om het over jezelf te horen, staande op de trap in de hal van de grote expositieruimte waar nu de sfeer van onze groep te zien en voelen is. Divers en eigen werk, zo verschillend en toch een eenheid als groep, zoals we zijn: Bianca, Bert- René, Boukje, Esther, Ria, Johan, Iris, Margreet, Marianne, Hennie en Maria .Boukje sprak namens onze groep dank en herinneringen uit over de docenten, met voor ieder een zelfgecreëerde attentie. Vanaf nu is er dus ook de " Joop, Jans, Frans, Jos, Anne Marie en Guda award"!

Kijkende vanuit mijn linker ooghoek, terwijl ik dit typ, zie ik mijn groen met witte NAU certificaat liggen, het besef dat ik hem nu heb begint vorm te krijgen, vol trots staat de toekomst van vervolg voor mij en mijn mede- afstudeerders open. We zijn al opgenomen bij de facebookgroep NaNAU.

4 juni 2012Maria van de Broek en Ria van der Sangenopening-2a